Schimmelnagels

Hoe ziet een schimmelnagel er uit.

schimmelnagels Een schimmelinfectie van de nagel gaat als volgt:


Hoe ontstaan schimmelnagels

Schimmels hebben het prima naar hun zin in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Onder die omstandigheden kunnen schimmels zich gemakkelijk verspreiden. De sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus makkelijk mee in contact.

Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna's. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen.

Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt en bovendien overmatig transpireert, is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. U bent zelf dan weer een bron voor nieuwe infecties.

Iemand met schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden, die heel lang besmettelijk blijven.


Hoe zijn schimmelnagels te voorkomen?

Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden:


DRAAG ALTIJD SLIPPERS IN OPENBARE WASGELEGENHEDEN OF SPORTRUIMTES.


Behandeling van schimmelnagels

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden en je kunt er anderen mee besmetten.
De schimmelnagels kunnen door de pedicure worden behandeld met NCM mycose gel voor een mooier aangezicht.
Behalve de nagel moeten ook alle schoenen behandeld worden met een schimmeldodende spray en de sokken dienen op 60 graden en binnenste buiten gewassen te worden.
Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet.