Nagelregulatie

Pijnlijke ingroeiende( tunnel) nagels? Indien men ingroeiende nagels heeft is een nagelbeugel wellicht een uitkomst. De beugel voorkomt ingroei van de nagel en begeleidt intussen ook de groei van de nagel.

Bij ingroeiende nagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is veelal pijnlijk en de kans op ontsteking is groot.
Mensen met diabetes of reuma dienen extra alert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes of spanstrookjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een à twee weken noodzakelijk.


Wat is een ingroeiende teennagel?
Een ingroeiende nagel komt het meest voor aan de grote tenen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken.

Een ingroeiende nagel kan door mij behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi met een frees verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en de nagel drukvrij gelegd. Wacht niet te lang met een behandeling bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen. Indien dit probleem zich blijft herhalen, is een nagelbeugel te overwegen.


Naspan® nagelbeugel 
Naspan®-Platinum is een NIEUWE revolutionaire en unieke nagelbeugel die zelfregulerend is en zowel over trek- als hefeigenschappen bezit. De Naspan®-Platinum is reeds klaar voor gebruik en hoeft alleen in sommige situatie iets aangepast te worden. Deze beugel is eenvoudig en in weinig tijd aan te brengen op uw ingroeiende teennagel en zal direct reguleren en uw pijnklachten verminderen. Na vier weken zal de beugel opnieuw volledig verwijderd worden waarna er ook wederom een nieuwe beugel geplaatst zal worden. Bij zeer convexe nagels zal er vrij snel resultaat geboekt kunnen worden.  

naspan naspan1